Har du frågor?

Här hittar du information om eventen.

Är det något du inte får svar på så kan du alltid nå oss via e-post.

 

 

ARRANGÖR:

COVID-19

Vi följer utvecklingen och informerar här och via Facebook om restriktioner och eventuella ändringar.

I dagsläget pågår planeringen för fullt och vi hoppas kunna genomföra loppet som planerat.

INFORMATION

Start PM

Läggs ut cirka en vecka före loppet.

Startinfo och starttider

Start kl 10:15 från badplatsen. (Lång/kort bana)
Startgrupperna startar samtidigt och du väljer själv, vid anmälan, vilken startgrupp du startar i. Placering inom startgruppen är frivillig. Det är nettotidtagning, vilket innebär att din tid rullar igång först när du passerar startmattan, så ni kan ta det lugnt fram till dess.
Startfållorna öppnas kl 09:00.

Banor

Banan är markerad med orangea/röda plastremsor och orangea pilar på pinnar. Vakter i gula västar och med röda flaggor finns längs med banan. Du som cyklist måste vara uppmärksam på markeringar och vakternas instruktioner.
Distans och underlag – ca 57 km och ca 23 km, mestadels grusväg/stigar
Svårighetsgrad – lätt
(Kartor, digital att ladda ner t ex garmin)

Antal deltagare och maxtid
Max antal deltagare – 800 totalt för båda banor.
Max tid ute på banan – 4 timmar
Åldersgräns

Minst 13 år eller tillsammans med målsman. Yngre deltagare hänvisas till Orust Barn-MTB.

Mål (lång/kort bana)
I slutet av Kaprifolvägen. OBS! på vänster sida
Depåer

2 depåer för långa banan, den första efter ca 21 km och den andra efter ca 42 km. En depå för korta banan efter ca 10 km. I depåerna serveras det t ex bananer, salta fiskar och vatten.

Seedning - VasaID
Det långa loppet är seedningsgrundande för Cykelvasan. Om du har rapporterat ditt Vasaid, vänligen kontrollera att det stämmer när du tittar på listan över anmälda på vår hemsida.
Tidtagning/Resultat

Neptron sköter tidtagningen för 23 och 57 km. Resultaten presenteras på hemsidan så snart de är klara.

Nummerlappar och efteranmälan Orust MTB Giro (Lång/kort bana)

Fredag kl 17-19 (Nummerlappsutdelning och efteranmälan)
Lördag kl 7.30-9.30 (Nummerlappsutdelning och efteranmälan)
Plats: Svanhallen, Fridängsvägen, Svanesund
I kuvertet finns nummerlapp och säkerhetsnålar samt chip för tidtagning och instruktioner hur du fäster det på hjälmen. Nummerlappen ska fästas på ryggens nedre del, utanpå fickorna om du har cykeltröja.

Försäljning på plats
Kaffe kan köpas av Busmor’s på lördagen vid nummerlappsutdelningen. Ingen annan försäljning
Vi har ingen försäljning av cykelgrejer eller powerbars etc så tänk på att ta med eget om det är något du behöver
Medalj

Lars Sestervik har designat medaljen i glas som delas ut efter Orust MTB-Giro. Lars Sesterviks galleri ligger ca 1 km från badplatsen. Här visas glaskonst i unik miljö.

Regler

Loppet är sanktionerat av Svenska Cykelförbundet. Mountainbike gäller. Cykel med bockstyre, tandemcykel, elcykel eller ”vanlig” cykel är ej tillåtet. Hjälm är obligatorisk. Deltagande sker på egen risk.

Licens

Ingen licens krävs.

Trafikregler och säkerhet

Trafikregler ska följas. Du kommer att cykla över ett stort område på östra sidan av Orust. Vakter i gula västar står utplacerade på strategiska platser. Du ska följa deras eventuella instruktioner. Det är många gårdar som är involverade och har gett sitt tillstånd till att cyklister passerar denna dag. Inga vägar är avstängda. All cykling sker på egen risk.

Parkering

Bilar parkeras på grusplanen vid Svanhallen (infart från bensinstationen ST1) och vid Ängås skola. Det finns parkeringsvakter som guidar till ledig plats.
Husvagn/husbil som skall övernatta hänvisas till ställplatsen vid båthamnen (intill startplatsen). Bokning genom Föreningen Svanesund: info@forsvanesund.se

Omklädning/Toaletter
Svanhallen, Myckleby klubbstuga (intill Svanhallen), Ängås skola och vid starten. Dusch/bad –
vi rekommenderar ett dopp vid Svanesunds fina badplats. Dusch finns i Svanhallen, i Myckleby klubbstuga (intill Svanhallen) samt Ängås skola.
Anmälda/Startlistor
Anmälda finns under rubriken Anmälda. Listan uppdateras när startavgiften är betald och registrerad. Anmälan är bindande. Vi rekommenderar startklar.nu om du önskar avbeställningsskydd.
Sjukvård

Ambulans med 2 sjukvårdare finns redo att rycka ut. På plats i målet finns ytterligare 1 sjukvårdare. Vid depåer finns enklare sjukvårdsmaterial.

Publikinfo

Vid målet kan du köpa fika och korv med bröd. Svanesund har en fin badplats med tillhörande lekplats. Galleri Sesterviken, ca 1 km från start håller öppet. Här kan du njuta av glaskonst i unik miljö och ta en fika. Lars Sestervik har designat medaljen i glas.

Mat till cyklister (långa/korta banan)
Lunch och kaffe ingår och serveras i anslutning till målområdet.
Foton
En fotograf finns på plats. Bilder kommer att läggas ut på facebook och på hemsidan samt användas i olika sammanhang där vi informerar om eventet. Vill du inte finnas med på bild ber vi dig meddela detta vid hämtning av nummerlapp.
Miljö
Vi är rädda om vår miljö – släng inget skräp på vägen. Det finns möjlighet att kasta skräp i depåerna. 50 markägare har gett sitt tillstånd att passera på deras mark. Vi är tacksamma för och rädda om vår goda relation med markägarna som göra det möjligt för oss att genomföra loppet.
Covid-19

Vi följer utvecklingen och informerar här och via Facebook om restriktioner och eventuella ändringar. I dagsläget pågår planeringen för fullt och vi hoppas kunna genomföra loppet som planerat.

SPONSORER

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK