Information nedan.

Har du frågor?

Här hittar du information om eventen.

Är det något du inte får svar på så kan du alltid nå oss via e-post.

 

 

ARRANGÖR:

INFORMATION

Startinfo och starttider

Start kl 10:15 längst ned på Öhrströms väg ovanför badplatsen. (Lång/kort bana)
Startgrupperna startar samtidigt och du väljer själv, vid anmälan, vilken startgrupp du startar i. Placering inom startgruppen är frivillig. Det är nettotidtagning, vilket innebär att din tid rullar igång först när du passerar startlinjen, så ni kan ta det lugnt fram till dess.
Startfållorna öppnas kl 09:00.

Barn-MTB
Start kl.11:15 på grusplanen vid Ängås skola.

Banor

Banan är markerad med orangea/röda plastremsor och orangea pilar på pinnar. Vakter i gula västar och med röda flaggor finns längs med banan. Du som cyklist måste vara uppmärksam på markeringar och vakternas instruktioner.
Distans och underlag – ca 60 km och ca 23 km, mestadels grusväg/stigar
Svårighetsgrad – lätt
(Kartor, digital att ladda ner t ex garmin)

Antal deltagare och maxtid
Max antal deltagare – 800 totalt för båda banor.
Max tid ute på banan – 4 timmar
Max tid för att få fortsätta på långa banan från där långa och korta delar sig – 35 minuter
 
Åldersgräns

Minst 13 år. Yngre kan cykla tillsammans med målsman. Yngre deltagare hänvisas till Orust Barn-MTB.

Mål (lång/kort bana)
I slutet av Kaprifolvägen. OBS! på vänster sida
Depåer
2 depåer för långa banan, den första efter ca 21 km och den andra efter ca 42 km. En depå för korta banan efter ca 10 km. I depåerna serveras det Umara sportdryck med citronsmak, bananer, salta fiskar eller liknande och vatten.
Seedning - VasaID
Det långa loppet är seedningsgrundande för Cykelvasan. Om du har rapporterat ditt Vasaid, vänligen kontrollera att det stämmer när du tittar på listan över anmälda på vår hemsida.
Tidtagning/Resultat

Vi sköter tidtagningen för 23 och 60 km. Resultaten presenteras på hemsidan så snart de är klara.

Nummerlappar och efteranmälan Orust MTB Giro (Lång/kort bana)

Lördag kl 7.30-9.30 (-10:30 för Barn-MTB) (Nummerlappsutdelning och efteranmälan)
Plats: Svanhallen, Fridängsvägen, Svanesund
I kuvertet finns nummerlapp och säkerhetsnålar samt chip för tidtagning. Chippet fästs med medföljande buntband på framgaffeln (valfri sida).  Nummerlappen ska fästas på ryggens nedre del, utanpå fickorna om du har cykeltröja.

Försäljning på plats

Ingen försäljning av mat och dryck. Deltagarna får mat efter genomfört lopp.

Vid Svanhallen samt målet finns Westcoast Bikes som har försäljning av sportdryck och cykelgrejer. Här finns också pump.

Medalj

Lars Sestervik har designat medaljen i glas som delas ut efter Orust MTB-Giro. Lars Sesterviks galleri ligger ca 1 km från badplatsen. Här visas glaskonst i unik miljö.

Regler

Loppet är sanktionerat av Svenska Cykelförbundet. Mountainbike gäller. Cykel med bockstyre, tandemcykel, elcykel eller ”vanlig” cykel är ej tillåtet. Hjälm är obligatorisk. Deltagande sker på egen risk.

Licens

Ingen licens krävs, men teckna gärna Svenska Cykelförbundets motionslicens om du deltar på flera motionslopp. För de som har licens behöver arrangören inte betala in något extra till SCF, för övriga betalar vi 65 kr per deltagare.

Trafikregler och säkerhet

Trafikregler ska följas. Du kommer att cykla över ett stort område på östra sidan av Orust. Vakter i gula västar står utplacerade på strategiska platser. Du ska följa deras eventuella instruktioner. Det är många gårdar som är involverade och har gett sitt tillstånd till att cyklister passerar denna dag. Inga vägar är avstängda. All cykling sker på egen risk.

Parkering

Det finns parkeringsvakter som guidar till ledig plats.

Omklädning/Toaletter

I Svanhallen och vid badplatsen. Dusch/bad – vi rekommenderar ett dopp vid Svanesunds fina badplats. Dusch finns i Svanhallen.

Anmälda/Startlistor
Anmälda finns under rubriken Anmälda. Listan uppdateras när startavgiften är betald och registrerad. Anmälan är bindande. Vi rekommenderar startklar.nu om du önskar avbeställningsskydd.
Sjukvård

Ambulans med 2 sjukvårdare finns redo att rycka ut. På plats i målet finns ytterligare 1 sjukvårdare. Vid depåer finns enklare sjukvårdsmaterial.

Publikinfo

Svanesund har en fin badplats med tillhörande lekplats.

Mat till cyklister (långa/korta banan)

Lunch ingår och serveras i anslutning till målområdet.

Foton
En fotograf finns på plats. Bilder kommer att läggas ut på facebook och på hemsidan samt användas i olika sammanhang där vi informerar om eventet. Vill du inte finnas med på bild ber vi dig meddela detta vid hämtning av nummerlapp.
Miljö
Vi är rädda om vår miljö – släng inget skräp på vägen. Det finns möjlighet att kasta skräp i depåerna. 50 markägare har gett sitt tillstånd att passera på deras mark. Vi är tacksamma för och rädda om vår goda relation med markägarna som göra det möjligt för oss att genomföra loppet.

SPONSORER

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK