ORUST MTB-GIRO

På grus och stigar

Svanesunds GIF Cykel arrangerar Orust Runt (Motionslopp) och Svanesunds 3-dagars (tävling) samt detta fina MTB-lopp (Motionslopp).

På grus och stigar i terräng kör vi Orust MTB-Giro. En perfekt uppladdning för dig som kör Cykelvasan, för dig som vill köra snabbt och för dig som ännu inte är så rutinerad. Loppet passar såväl motionären som tävlingscyklisten.

Banan körs till största delen på grusvägar med inslag av skogspartier och även nära havet. Den slingrar sig över östra delen av Orust genom ett gammalt jordbrukslandskap. Du kommer att få se en del av Orust som du inte sett förut. Den är tekniskt rätt enkel men var beredd på en del tuffa backar. Orust är inte platt!

Den här dagen har vi tillstånd att passera genom gårdar som annars är avstängda för allmänheten. Flera av bönderna finns dessutom på plats vid startplatsen den här dagen.

 

Orust MTB-Giro 23 km är en del av den längre banan med start och mål på samma plats som långa banan. En depå och samma fina medalj.

ORUST MTB-Giro 57 km är seedningsgrundande till Cykelvasan!

 

Det här är ett cykelevent som du med fördel tar med familjen till. Även Barnlopp och Kulturvandring står på programmet den här dagen. Start och mål är ganska nära en fin badplats. Här kan dina nära koppla av och ha kul undertiden du kör.

Orust är en fantastisk plats-varför inte stanna hela helgen? Här hittar du boende.

 

Välkomna till Orust MTB-Giro!

FAKTA

 

  • Datum och tid – den 24 juli 2021 kl. 9.10 på morgonen. Startgrupperna startar med mellanrum och du väljer själv, vid anmälan, vilken startgrupp du startar i. Placering inom startgruppen är frivillig. Det är nettotidtagning, vilket innebär att din tid rullar igång först när du passerar startmattan.
  • Distans och underlag – ca 57 km och ca 23 km, mestadels grusväg/stigar.
  • Svårighetsgrad – lätt.
  • Åldersgräns – minst 13 år.
  • Depå – med bananer, salta fiskar och vatten.
  • Startplats – vid badplatsen
  • Mål – sydväst om korsningen Färjevägen/Kaprifolvägen i Svanesund.
  • Ingår – Lunch i anslutning till målområde, kaffe, medalj.
  • Max antal deltagare – 800 totalt för båda banor.
  • Max tid ute på banan – 4 timmar.

Regler: Motionslopp enligt SCF:s tävlingsregler. Deltagande sker på egen risk.

Här kan du ladda ner långa banan (från 2017 och förbättringar har gjorts sen dess):

Se video från Cykelrundan

Här kan du ladda ner korta banan (från 2018 med korrekt målgång):
Garmin Connect – korta banan
För att kunna genomföra Orust MTB Giro krävs tillstånd från mer än 30 markägare och vägföreningar. Tillståndet gäller den dagen vi kör loppet.
På några ställen har man flyttat djur för att cyklister ska kunna passera.
Vi ber alla respektera stängda områden/hagar under övrig tid. Viktigt att djuren får vara ifred och att vi fortsatt kan ha ett gott samarbete med alla som gör det möjligt för oss att genomföra loppet.

Orust MTB Giro 57 km och 23 km

SPONSORER

 
 
 
 
 

ARRANGÖRER

 

FOTOGRAFER