LOKAL MATMARKNAD

Mat för alla smaker

Ett evenemang för hela familjen! På matmarkanden kan du köpa närproducerat av säsongens lokala mat och primörer. Lukta, smaka, och prata med producenter och hantverkare som jobbar med fantastiska råvaror. Köp med dig något gott hem eller ta en picknick vid vattenbrynet. Marknaden ligger vid starten av Orust MTB Giro nere vid den vackra badplatsen i Svanesund.

Förutom försäljning av lokala råvaror finns det servering från foodtrucks och kaffe med hembakat. För de mindre i familjen finns tillfälle att klappa djur och ponnyridning mm. Håll utkik längre fram för ett mer detaljerat program här på hemsidan eller facebook/OrustMat eller vår hemsida.

OrustMat en förening för företag och privatpersoner i unik samverkan. Vi jobbar för ökad lokal produktion, odling och förädling av närproducerade råvaror. En certifiering för bra mat och kvalité.

FAKTA

Syftet med föreningen är att föra producenter och konsumenter närmare varandra. Genom samordning av produktion, försäljning och logistik Dessutom inspirera unga med ökad förståelse för lokalproducerad mat, samt stimulera till generationsväxling bland producenter.

Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas intressen genom att verka för, och bedriva handel med lokalproducerad mat. Med andra ord vi arbetar för ökad lokal produktion, odling, förädling samt försäljning av mat. Syftet är bla att minska transporter, att man skall veta varifrån maten kommer och generera till fler jobbmöjligheter.

Som medlem stödjer man föreningens arbete att främja medlemmarnas intresse för lokalt producerad mat:

  • genom inspiration och erfarenhetsutbyte
  • genom rådgivning och utbildning i samarbete med lokala och regionala aktörer
  • genom marknadsföring och vård av varumärket OrustMat

SPONSORER

ARRANGÖRER

FOTOGRAFER